Direktlänk till inlägg 11 januari 2009
Lite fikamys när eftermiddagsmörkret tränger sig på i januari! Ljumma scones med varmt te och egengjord marmelad.
4 st runda scones
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
3½ del mjölk eller fil eller yoghurt
Detta receptet går utmärkt att halvera om man inte är så många.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Skär matfettet i kuber och blanda med mjölet till grynig konsistens. Rena fingrar funkar bäst! Tillsätt mjölken och krama ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och platta ut till runda kakor på bakpappersklädd plåt. Skåra varje rundel i fyra delar. Grädda ca 10 minuter eller tills sconsen får fin färg.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|