Direktlänk till inlägg 25 april 2009
Äntligen rabarber! Det första goda som kommer från trädgården. De första späda stjälkarna blir till kräm och paj. Sen tar vi de grova till chutney och marmelad.
Smulpaj med rabarber
Fyllning
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål. Fördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Skälj rabarberstjälkarna och skala dem. Skär i bitar och varva med socker och potatismjöl i en smord form. Strö ev över kanel.
Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen ca 20-25minuter.
Ät med en klick vaniljglass.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | ||||||
|