Direktlänk till inlägg 14 augusti 2010
Häromdagen köpte sonen och jag en stor låda blåbär och kokade sylt. Det blev en enkel variant med lite vaniljsmak. Nu har vi sylt för hela vintern.
Enkel blåbärssylt med vaniljsmak
Du får ca 5-7 dl.
Lägg bär, socker och vatten i en rymlig kastrull. Skär vaniljstängerna på längden, gröp ur vaniljfröna och lägg frön och stänger i kastrullen. Koka långsamt upp och rör om emellanåt. När sockret smält, koka på hög värme ca 2 minuter. Skumma av, ta bort vaniljstängerna och häll upp sylten i rena, varma burkar. Låt sylten svalna, sätt på lock och förvara i kyl.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|